Quiche Lorraine

Ingrediënten

  • 250 gram bloem
  • 1/8 liter zure room
  • 250 gram boter in blokjes.

Vulling

  • 2 ons hamspek
  • 250 gram geraspte Goudse kaas
  • 1/8 liter zure room
  • 4 eieren
  • 2 uien

Bereiding

Ingrediënten voor het deeg kneden en in een ingevette ovenschaal doen. Bak het hamspek even uit. Fruit in het vet van het hamspek de gesnipperde ui. Klop de eierenvoeg de room toe, de ham en de uien. Doe de vulling op de bodem en strooi er nog wat geraspte kaas overheen. Bak de taart in zo’n 25 minuten goudgeel.

Dien de Quiche op met salade en stokbrood als volledige maaltijd of eet de quiche koud.

Opmerkingen

  • Aantal personen: 4
  • Bereidingstijd: 25 min.
  • Wachttijd: 30 min.