Quiche Lorraine

Ingrediënten

  • 250 gr. bloem
  • 1½ dl. melk [ water]
  • 3 eetl. olie
  • ½ pakje droge gist [15 gr. verse gist]
  • 150 gr. gekookte ham [stukjes of plakken]
  • 150 gr. geraspte gruyère kaas
  • 150 gr. emmentaler kaas
  • 4 eieren
  • 2 dl. slankroom

Bereiding

In een steelpan de melk lauw maken. Gist toevoegen en goed roeren, totdat de gist is opgelost. In een kom de bloem, het zout en de olie doen. De mixer inschakelen opstand drie en het gistdeeg mixen. Dit deeg een half uur laten rijzen. Intussen de ham in reepjes verdelen. Rasp de twee soorten kaas.
Vet een vorm in. Bestuif  het aanrecht  met bloem. Rol het deeg uit tot een ronde lap, die iets groter is dan de vorm. Bekleed hiermee de bakplaat. Bestrooi de bodem met paneermeel. Nu kan de vulling erop. Verdeel eerst de ham over het deeg, daarna de kaas.
Klop de eieren los met de slagroom, peper en zout.
Schenk dit oven de kaas.
Bak de taart een richel onder het midden van de oven in ruim dertig minuten gaar en bruin.

Opmerkingen

  • Bereidingstijd:30 min.
  • Wachttijd: 30 min.