Ratatouillegehaktschotel

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 50g boter of margarine
  • 300 g rundergehakt
  • 1 pak diepvries ratatouille à 450 g
  • 1/4 liter melk
  • 1 zakje aardappelpureepoeder
  • zout
  • peper
  • nootmuskaat
  • worcestershiresaus
  • g geraspte oude kaas
  • 1 eetlepel paneermeel

Bereiding

Ui pellen en snipperen. In hapjespan helft van boter verhitten. Hierin de ui ca.2 minuten zachtjes bakken. Gehakt toevoegen en in ca. 2 minuten rul bakken. Zout en peper erover strooien. Ratatouille toevoegen en met deksel op pan in ca. 10 minuten zachtjes verwarmen. Regelmatig roeren zodat ratatouille ontdooit. Intussen grill voorverwarmen op hoogste stand. In een pan de aardappelpuree met melk bereiden. Puree op smaak brengen met nootmuskaat. Ratatouillemengsel op smaak brengen met enkele druppels worcestershiresaus en overdoen in ovenschaal. Aardappelpuree erover verdelen en gladstrijken. In een kommetje geraspte kaas met paneermeel vermengen en over aardappelpuree strooien. Rest van boter in klontjes erover verdelen en de schaal onder de grill schuiven. In ca. 6 minuten lichtbruin gratineren.

Opmerkingen

  • Aantal personen: 4
  • Wachttijd: 30 min.
  • Bron: Allerhande