Ingrediënten
- 4 eetlepels olie
- 2 preien, in smalle ringetjes gesneden
- 1 rode paprika, van zaad en zaadlijsten ontdaan en in reepjes gesneden
- 1 cm verse gemberwortel, geschild en in dunne plakjes gesneden
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 eetlepels zwarte bonenpasta
- 500 g gekookte eendenborstfilet, in reepjes gesneden
- ½ dl Chinese kippenbouillon
- 2 eetlepels lichte sojasaus
- 2 eetlepels rijstazijn
- 2 theelepels bruine suiker
- 2 theelepels chilisaus
Bereiding
Verhit in een wok de olie tot het rookpunt en roerbak hierin de prei, de paprika, de gember en het knoflook heel kort. Roer er de zwarte-bonenpasta door en roerbak 5 minuten tot de groenten zacht beginnen te worden.
Voeg de reepjes eend en de overige ingrediënten toe en roerbak alles nog 2-3 minuten tot de eend door en door heet is.
Opmerkingen
- Aantal personen: 4