Roergebakken peultjes met wortel en varkenshaas

Ingrediënten

  • 1 winterpeen (ca. 150 g)
  • 100 g peultjes
  • 1 varkenshaasje (ca. 200 g)
  • 1 eetlepel Chinese sojasaus (Chinese Emperor)
  • eetlepel droge sherry2 theelepels maïzena
  • 2 eetlepels olie1 theelepel bouillonpoeder
  • eetlepel sesamolie (Royal Mail)1 theelepel sesamzaadjes
  • keukenpapier
  • wok of grote braadpan

Voorbereiding

Winterpeen schrappen, wassen en 5n stukken van ca. 3 cm snijden Stukken in lengte in heel dunne plakjes snijden en in lengte in repen van ca. 1 cm breed snijden. Peultjes schoonmaken en wassen. Vlees in plakjes van ca. 3/4 cm dik snijden. Plakjes in reepjes snijden. In kom eetlepel sojasaussherry en maïzena door elkaar roeren- Reepjes vlees erdoor scheppen. Ca. 10 minuten laten intrekken.

Bereiding

In wok 1 eetlepel olie verhitten. Vlees ca. 5 minuten roerbakken. Uit pan op bord scheppen. Met keukenpapier wok schoonvegen. Rest van olie verhitten. Peen en peultjes ca. 4 minuten roerbakken. Rest van sojasaus bouillonpoeder en 1 dl water toevoegen. Aan de kook brengen. Vlees erdoor scheppen en ca. 1 minuut mee warmen. Sesamolie erover sprenkelen. Overdoen in schaal. Sesamzaadjes erover strooien. Serveren met gekookte rijst.

Opmerkingen

  • Aantal personen: 2
  • Voorbereiden: ca. 25 minuten (en ca. 10 minuten wachttijd)
  • Bereiding: 20 minuten
  • Bron: Allerhande