Romige zuurkoolschotel met shoarmavlees

Ingrediënten

  • 25 g boter of margarine
  • 200 g shoarmavlees
  • 100 g geschrapte worteltjes (zakje à 250 g)
  • 11/2 dl melk
  • 1/2 zakje aardappelpuree (Maggi)
  • 1/2 bekertje crème fraîche (à 125 ml)
  • 3 eetlepels blanke rozijnen
  • 1 zakje gekookte wijnzuurkool (nettogewicht ca. 260 g, AH)
  • 50 g geraspte oude kaas (zakje)
  • (1/2 eetlepel boter of margarine om in te vetten)
  • ovenschaal inhoud ca 1 liter

Bereiding

Oven voorverwarmen op 225°C of gasovenstand 5. In koekenpan boter verhitten. Vlees ca. 3 minuten bakken. Intussen worteltjes in dunne plakjes snijden en aan vlees toevoegen. Ca. 3 minuten meebakken. Intussen met melk en 2 dl water aardappelpuree bereiden volgens gebruiksaanwijzing op verpakking. Van vuur af crème fraîche door vleesmengsel roeren. In kom rozijnen door zuurkool scheppen. Schaal invetten. Vleesmengsel over bodem van schaal verdelen. Zuurkool erop scheppen. Aardappelpuree erover verdelen en bovenkant gladstrijken. Bestrooien met kaas. In midden van oven in ca. 15 minuten goudbruin bakken.

Opmerkingen

  • Aantal personen: 2
  • Wachttijd: 30 min.
  • Bron: Allerhande