Sichuan garnalen

Ingrediënten

  • 500 g schoongemaakte rauwe garnalen
  • 2 eetlepels olie
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 scherp rood pepertje, desgewenst van zaadjes ontdaan, fijngehakt
  • 1½ theelepel chilisaus
  • ¼ theelepel maïzena
  • ¼ theelepel zeezout
  • ¼ theelepel bruine suiker
  • 2 eetlepels Chinese kippebouillon

Bereiding

Breng een grote pan water met wat zout aan de kook, voeg de garnalen toe en kook ze 1 minuut. Laat de garnalen uitlekken. Verhit de olie in een wok en roerbak hierin het knoflook en de rode peper 30 seconden. Voeg de chilisaus toe en roerbak deze 3 minuten mee.

Vermeng in een kommetje de maïzena met het zout, de suiker en de bouillon en roer dit mengsel door de inhoud van de wok. Breng alles voortdurend roerend aan de kook en laat de saus zachtjes koken tot ze gebonden is. Voeg de garnalen toe en verhit ze nog circa 2 minuten.

Opmerkingen

  • Aantal personen: 4