Sint-Jakobsschelpen met bonen

Ingrediënten

  • 12 sint-jakobsschelpen, geopend en platte bovenschelp verwijderd
  • 2 eetlepels arachideolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 3 voorjaarsuitjes, fijngehakt
  • 1 verse scherpe groene peper, van zaadjes ontdaan en gehakt
  • 3 eetlepels gefermenteerde en gepekelde zwarte bonen, 20 minuten geweekt en uitgelekt
  • 2 eetlepels donkere sojasaus
  • 2 theelepels bruine suiker
  • 3 eetlepels Chinese kippenbouillon
  • 2 theelepels maïzena

Bereiding

Leg de sint-jakobsschelpen in hun holle onderschelpen in een stoommand. Zet de stoommand boven een wok of pan met kokend water, leg het deksel op de mand en stoom de schelpdieren 6 minuten.

Verhit in die tijd de olie in een wok en roerbak hierin het knoflook, de voorjaarsuitjes, de peper en de zwarte bonen circa 2 minuten. Wrijf tijdens het roerbakken de bonen fijn. Voeg de sojasaus en de suiker toe en roerbak ze nog 1 2 minuten mee.

Roer de bouillon en de maïzena door elkaar. Roer het mengsel door de inhoud van de wok, breng alles aan de kook en roer tot de saus gebonden is. Houd de saus warm.

Leg de sint-jakobsschelpen op een voorverwarmde serveerschaal en schep wat van de saus over elk schelpdier.

Opmerkingen

  • Aantal personen: 4