Tomatentaart

Ingrediënten

  • Mix voor pizza-bodem [ of broodmix ]
  • 500 gr tomaten
  • 3 eieren
  • 1 dl. koffiemelk
  • 1½ ons salami of gekookte ham
  • 150 gr. geraspte kaas [of brie]
  • zout, peper, oregano

Bereiding

De bereiding van het deeg volgens de beschrijving op het pak.
Rol het deeg uit en bekleed er een bakvorm mee. Prik de bodem in en bestrooi hem met paneermeel. Hier bovenop een paar plakjes vlees leggen.
Snijd de tomaten in plakjes en bedek de deegbodem hiermee.
Strooi daarover de geraspte kaas. Roer de eieren los met peper en zout en maak op smaak met oregano. Schenk dit eimengsel over de tomaten en de kaas. Direct in de oven schuiven.
Bakken in 30 min. op 225°C..

Opmerkingen

  • Bereidingstijd: 30 min.
  • Garneren met peterselie of mandarijntjes.
  • Deze taart kan men zowel  koud als warm eten, als volledige maaltijd of als hartig hapje op een feest
  • Puntjes van 2 cm snijden
  • Altijd eerst de salami, daarna de tomaten