Ingrediënten
- 1 venkelknol
- 1 rode ui
- 2 sinaasappels
- 25 gram rozijnen
- 2 el olijfolie
- 1 el witte wijnazijn
- 1 tl honing
- 1 tl mosterd
Bereiding
Verwijder het groen, de onderkant en de stelen van de venkel. Snij de venkel doormidden en verwijder het hart van de groente. Dit is erg hard namelijk.
Snij de venkel in hele dunne reepjes.
Schil de sinaasappelen (ook het witte vlies er af) en snij de stukjes uit de vrucht. Dit doe je door langs de vliezen te snijden. Je krijgt dan frisse stukjes zonder schilletje.
Vang het vocht op en knijp de overgebleven vliezen uit. Meng dit met de olijfolie, de azijn, de honing en de mosterd tot een gladde dressing.
Pel en halveer de ui en snij deze in reepjes.
Voeg de ui, de sinaasappelstukjes en de rozijnen toe aan de venkelsalade.
Voeg tenslotte de dressing toe en serveer de venkelsalade meteen.