Ingrediënten
- Kabeljauw-, schelvis- of scholfilets.
- 1 flinke eetl. gesnipperde ui
- 2 eetl. olie
- 1 theelepel fijngewreven korianderblaadjes
- of, ketoembar.
- fijngesneden rode paprika
- handvol ontpitte zwarte olijven
- sap van een hele sinaasappel
- sap van een ½ citroen
Bereiding
Fruit een flinke eetl. zeer fijn gesnipperde ui in 2 eetl. olie, samen met 1 theel. fijngewreven korianderblaadjes. [ketoembar, zelf fijngewreven blaadjes zijn echter geuriger.]
Als de ui zacht begint te worden, voegt u een fijngesneden rode paprika toe, een handvol ontpitte zwarte olijven en na 5 min. het sap van een hele sinaasappel en ½ citroen.
Leg het deksel op de pan en laat het geheel nog 10 min. pruttelen. Voeg ev. wat heet water toe als u meer saus wenst.
Leg de moten vis in een beboterde vuurvaste schaal en giet uimengsel en saus erover. Laat de vis in een voorverwarmde, niet al te hete oven zachtjes gaar bakken. Reken op 20 min. voor niet al te dikke moten. Bedruip van tijd tot tijd met de saus. Geef er stokbrood bij of aardappelpuree.
Opmerkingen
- Aantal personen: 4
- Bereidingstijd: 30 min.
- Bron: Limburgsdagblad