Wild zwijn Tjälknöl

Ingrediënten

  • 1-1½ kg diepgevroren vlees
  • zoutoplossing 1 ltr. kokend water 1 dl zout
  • 1 eetl. suiker
  • ½ theelepel zwarte peper
  • 1-2 laurierbladeren
  • 15 (gekneusde) jeneverbessen

Bereiding

Laat op lage temperatuur ca 100 gr. midden in de oven “ontdooien en braden”
Laat 10-12 u. ( of over nacht) staan.
Vleesthermometer in het dikste van het stuk gebruiken, op ca 70- 75 graden ( kerntemperatuur).
Maak zoutoplossing van zout en andere ingrediënten. Vermenigvuldigen voor hoeveelheid vlees.
Laat het nog warme vlees uit de oven  4 tot 5 u. in de zout/kruiden oplossing staan

Opmerkingen

  • Bron: Anna Möller
  • In dunne plakjes koud eten.
  • Lekker met aardappelgratin.