Witlofsalade

Ingrediënten

  • 2 struikjes witlof,
  • enkele blaadjes ijsbergsla,
  • 2 grapefruits,, 2 sinaasappels, enkele blauwe druiven.
  • 2 el. hazelnoten,
  • 4 eetl. neutraal smakende olie,
  • eetl. mosterd,
  • 1 theel. honing,
  • peper en zout

Bereiding

Snijd het onderste stukje van de lof af, snijd ze in de lengte in vieren en verdeel een deel van de witlof kwarten in repen.
Was en droog de blaadjes ijsbergsla. Scheur in stukjes.
Schil de grapefruits en sinaasappels dik en snijd de partjes met een scherp mes tussen de vliezen uit. Vang sap op. Was de druiven, halveer en ontpit ze.
Hak de hazelnoten grof en rooster ze bruin in een droge koekenpan. Roer voor de vinaigrette het opgevangen sap van de sinaasappels en grapefruits met het citroensap en los hier honing en mostred in op.
Schenk in een dun straaltje al roerend de olie hierbij en breng de vinaigrette op smaak met peper en zout. Meng witlof en sla met de vinaigrette en verdeel hierover de partjes fruit en geroosterde noten.

Opmerkingen

  • Bron: Limburgsdagblad