Zorg dat de yoghurt zo min mogelijk vocht bevat. Hoewel Griekse yoghurt over het algemeen al weinig vocht bevat, is het toch aan te raden om het vocht zo veel mogelijk weg te halen. Doe de yoghurt bijvoorbeeld in een theedoek en laat het een paar uur hangen, zodat het vocht eruit lekt. Het is belangrijk om zoveel mogelijk vocht weg te halen om te voorkomen dat het dessert in de vriezer te veel ijskristallen bevat.
Vries je aardbeien van tevoren in. Dit helpt ook om te voorkomen dat het dessert niet te hard en te veel ijskristallen bevat.
Als alles zover is, dan kun je beginnen om alle ingrediënten bij elkaar te doen in een blender of gebruik een mixer. Meng de uitgelekte yoghurt, bevroren aardbeien en de honing bij elkaar. Doe dit snel en zorg ervoor dat het mengsel niet te zacht wordt.
Stop het mengsel in de vriezer voor 1 a 2 uur. Laat het niet te lang in de vriezer, anders heb je de kans dat je het yoghurtijs weer een beetje moet ontdooien. Het beste is om de frozen yoghurt nog dezelfde dag te eten, want dan is hij het lekkerst.