Zoet-zure Indiase kip

Ingrediënten

  • 4 kippenbouten
  • 2 eetlepels rozijnen
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1 kleine courgette
  • 1 teen knoflook
  • 50 gram blanke amandelen
  • 2 eetlepels curry pasta hot of extra hot
  • 1 citroen
  • olie
  • zout en peper

Bereiding

Welde rozijnen in de van een tablet gemaakte kippenbouillon. Schep de rozijnen er weer uit en roer de curry paste [van het merk Patak, verkrijgbaar in grote supermarkten] door de bouillon. Snij de ui in ringende paprika in repende courgette in plakjes en de citroen in schijfjes. Rooster de amandelen in weinig olie snel rondom lichtbruin van kleur. Giet de bouillon in de pan en laat alles ongeveer 15 minuten op een niet te hoog vuur gaar stoven. Voeg als de kip bijna gaar is de courgette plakjes en de rozijnen toe en laat alles nog even zonder deksel meebakken. Roer op het laatste moment de amandelen door dit gerecht en garneer met citroenschijfjes.

Opmerkingen

  • Aantal personen: 4
  • Dit gerecht kan in een wok, maar ook in een gewone braadpan worden klaargemaakt.