Ingrediënten
Voor 2 liter
- 3 preiwitten
- 1 kg aardappelen
- 1 teen knoflook
- boter
- 2 liter blanke fond
- peper
- zout
- kruidentuil (peterselie,tijm, laurierblad)
- 1 1/2 dl room
- 4 eetlepels fijngehakte bieslook
Bereiding
Maak de groenten schoon en snijd ze grof. Smelt wat boter in een pan en fruit er de groenten 2 minuten in aan. Voeg de fond toe en kruid met peper, zout en kruidentuil. Breng aan de kook en laat 30 minuten zacht gaarkoken. Mix de soep fijn, werk op met room en controleer de kruidigheid. Zet koud weg en werk vlak voor het opdienen af met fijngehakte bieslook.
Geserveerd met zelfgebakken mini stokbroodjes met lavendel.
Opmerkingen
- Bron: De Basis, F. Verheyden, 2004, Homarus Culinaire Uitgeverij